Social 31 August 2017 13:27
Guvernul intentioneaza sa retraga dosarul ″Rosia Montana″ de la UNESCO.

"In ianuarie, inainte sa plece (n.r- Ciolos), in ultimele zile, toata zona respectiva a declarat-o arie protejata natural si a trimis hartiile pe la UNESCO. Adica in traducere 'nu mai sapi o gropita acolo nici sa sapi dupa rame, ca e arie protejata', lucru care probabil ca va conta la acel arbitraj. De ce a facut-o? Nu stiu. El era seful la tribul acela de tehnocrati. Sa spuna ca habar n-a avut, lucru pe care eu tind sa-l cred, ca nu prea stia ce se intampla pe acolo", a declarat Tudose.

"Vom incerca sa retragem, sa scriem ca nu ne mai mentinem punctul de vedere, punandu-ne intr-o situatie absolut ciudata fata de organismele internationale de profil, incercam sa vedem. Daca lucrurile raman definitive, s-a inchis. Acolo sunt zacamintele noastre", sustine seful Executivului, citat de digi24.ro.

Totodata, a subliniat ca nu intelege de ce Rosia Montana a fost declarata arie protejata.

"Putea sa o declare protejata, pe la noi prin casa si noi o protejam, noi o deprotejam si mai ziceam ca acolo traieste ultima libelula din specia ei si dupa aia, la un moment dat, constatam ca libelula nu mai e si n-a lasat mostenitori", a adugat prim-ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.