Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis va participa sambata, 15 iulie, la un exercitiu multinational militar, care se va desfasura in Poligonul Cincu din judetul Brasov. 

Este vorba despre un exercitiu complex, multinational, care se deruleaza in Romania, Bulgaria si Ungaria si care este condus de Comandamentul Fortelor Terestre ale Statelor Unite din Europa, alaturi de Statul Major al Armatei Romane, a declarat Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al Aministratiei Prezidentiale, noteaza stirileprotv.ro.

Exercitiul este conceput pe baza unui scenariu fictiv de aparare colectiva care are ca scop: consolidarea masurilor de aparare pe flancul estic, promovarea stabilitatii si securitatii in regiunea Marii Negre si intarirea parteneriatului intre fortele armate ale Statelor Unite si fortele armate ale tarii noastre, alaturi de 21 de natiuni aliate si partenere.

25.000 de soldati si 2.000 de mijloace tehnice sunt angrenate in acest exercitiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.