Politica 10 Mai 2017 15:34
Liderul social-democrat, Liviu Dragnea, sustine ca avand in vedere ca Legea gratierii a plecat de la problemele din penitenciare si a ajuns la alte probleme ale justitiei, survine intrebarea in ce masura mai este oportuna, informeaza digi24.ro.

"Cum am spus in campanie si dupa alegeri am spus si azi in sedinta ca prioritatea e punerea in aplicare a programului de guvernare cum a fost prezentat in campanie, nu gratierea faptelor de coruptie.

Membrii din Comisia Juridica nu au avut mandat de la partid, nu au avut solicitare de la partid sa sustina gratierea faptelor de coruptie (...). Am ascultat ce au spus colegii nostri in aceasta sedinta le-am spus si punctul meu de vedere: indiferent de argumentele aduse, atat in sedinta, cat si in spatiul public, eu am ridicat aceasta problema colegilor mei sa ne gandim serios in perioada urmatoare daca aceasta lege a gratierii mai este oportuna. Din pacate, s-a plecat in elaborarea ei de la conditiile de detentie din Romania si acum se incearca sa se rezolve alte probleme ale sistemului de justitie si de care se vorbeste de luni de zile, poate chiar si de ani de zile", a declarat Liviu Dragnea, citat de b1.ro.

"Fac un ultim apel la Guvern si la Ministerul Justitiei ca trebuie sa ne prezinte intr-un termen rezonabil daca Legea gratieri si alte masuri pe care le-au anuntat ca proiecte legislative pot rezolva problema din penitenciare. Doar aceasta lege nu rezolva problema.

Ma intereseaza mai putin cum va iesi legea de la Senat pentru ca, atunci cand ajunge la Camera Deputatilor, eu personal nu ii voi da drumul pana nu am garantii ca face parte dintr-un pachet care rezolva problema", a mai spus presedintele PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.