Politica 9 Mai 2017 16:50
In discursul tinut la Parlament, presedintele Klaus Iohannis a vorbit si despre protestele care au avut loc in luna februarie.

"A stat in puterea generatiei de la 1848 sa faca primii pasi spre modernizarea Romaniei. A fost in sarcina urmasilor pasoptistilor sa duca mai departe idealurile independentei si unitatii nationale si sa le indeplineasca.

A stat in sacrificiul tinerilor din 1989 schimbarea drumului Romaniei spre un parcurs democratic, urmat apoi de un puternic angajament pro-european si pro-Nord-Atlantic.

La 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeana, marile demonstratii din luna februarie a acestui an au exprimat angajamentul unei noi generatii de a reincarca in continut si semnificatie notiunile de libertate, stat de drept si democratie.

De-a lungul istoriei, romanii au aratat in diverse feluri directia si valorile la care vor sa adere. Este rolul clasei politice sa auda si sa inteleaga vocile lor, precum si sa le fructifice printr-o relatie de incredere intre politicieni, institutii si cetateni, demna de statutul european al Romaniei", a declarat presedintele, citat de stirileprotv.ro.

Citeste si: Iohannis catre parlamentari: Intrebati-va cum va arata Romania in 10 ani cu legile pe care le adoptati acum


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.