Premierul Sorin Grindeanu sustine ca nu exista si nu va exista niciun pact de coabitare intre el si presedintele Klaus Iohannis, intrucat nu este nevoie de o "hartie" pentru a-si cunoaste atributiile.

"Un «pact de coabitare» e doar o hartie. Daca mai era nevoie, ne-a demonstrat-o, cu varf si indesat, experienta unor perioade in care chiar a existat un astfel de pact, intre Guvern si Presedintie. Existenta lui nu a ferit Romania de scandaluri permanente, primul de care-mi amintesc e cel referitor la persoana care ar trebui sa ne reprezinte la Consiliul European.

De aceea, nu exista si nu va exista niciun pact de coabitare intre mine si presedintele Iohannis. Nu avem nevoie de hartii ca sa stim ce atributii constitutionale avem si ce trebuie sa faca institutiile pe care le reprezentam.

Asta nu inseamna ca nu voi avea o colaborare corecta cu Administratia prezidentiala pe temele de interes major pentru Romania, asa cum este acum subiectul Europei cu doua viteze. Si este normal sa fie asa. Pentru ca daca noi, aici, acasa, nu avem un punct de vedere comun, ce pretentii sa avem sa fim ascultati la Bruxelles?!", a scris prim-ministrul pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.