Magistratii de la Inalta Curte de Justitie si Casatie (ICCJ) au decis achitarea fostului deputat Ludovic Orban in dosarul in care este acuzat ca i-ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdareanu pentru campania electorala.

Decizia nu este definitiva, el riscand o pedeapsa cu executare, asa cum au solicitat procurorii la ultimul termen al procesului, noteaza stirileprotv.ro.

Orban a fost trimis in judecata fiind acuzat de folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite

Procurorii au sustinut ca la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care il cunostea, cerandu-i bani pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la functia de primar al Municipiului Bucuresti. Omul de afaceri caruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdareanu.

Ludovic Orban i-ar fi cerut lui Tiberiu Urdareanu 50.000 de euro in numerar. Potrivit DNA, Urdareanu a acceptat intelegerea "in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri".

Ludovic Orban
a negat acuzatiile procurorilor si a solicitat sa fie achitat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.