Sotul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, a fost exclus din USR prin votul unanim al conducerii partidului, in urma acuzatiilor conform carora ”echipa de comunicare/campanie” a USR ar fi asociat imaginea formatiunii cu activistii LGBT si cu Soros.

Decizia de excludere a lui Moroianu a fost luata in cadrul unei sedinte a conducerii partidului condus de Nicusor Dan, care a avut loc vineri noaptea.

”Este o decizie trista. L-am invitat sa dea explicatii, dar nu a venit. Sunt foarte multe lucruri neadevarate pe care le-a spus (Moroianu – n.r.), lucruri care ne prejudiciaza imaginea foarte tare, cum ar fi faptul ca am fi asociati cu Soros, ca nu am fi fost transparenti cu banii in campanie sau ca ar fi fost servicii fictive platite in campanie”, a declarat Nicusor Dan despre excluderea lui Moroianu.

Moroianu a incalcat articolul 13 litera c din Statut

Potrivit unui comunicat de presa transmis de USR, Moroianu a incalcat articolul 13 litera c din Statut, care prevede ca ”un membru are indatorirea sa nu prejudicieze, prin luari de pozitii publice”, imaginea USR. ”Interventia publica a lui Sergiu Moroianu a fost preluata in mass-media in zeci de articole, stiri si emisiuni TV, intr-un context negativ pentru partid, fapt care a prejudiciat grav imaginea Uniunii si eforturile depuse de membrii si simpatizantii USR in campania electorala”, se mai arata in comunicat.

De asemenea, conducerea USR a tinut sa faca o serie de precizari ”in scopul clarificarii” situatiei. Liderii Uniunii il acuza pe Moroianu de lipsa de etica si de faptul ca ”a adus prejudicii grave imaginii partidului prin lansarea unor acuzatii false si calomnioase in spatiul public”.

Un alt repros adus sotului lui Clotilde Armand este ca ”s-a folosit pentru a ataca partidul de inventia propagata de adversari in campania josnica de denigrare a USR, asocierea cu George Soros”.

Liderii USR raspund foarte detaliat acuzatiilor lansate de Sergiu Moroianu in ceea ce priveste cheltuirea banilor in campania electorala

”USR a facut publice la mijlocul campaniei electorale veniturile si cheltuielile, precum si structura cheltuielilor, urmand ca bilantul complet sa fie facut public dupa finalizarea si depunerea actelor la AEP de catre mandatarii financiari (…) Cele mai mari cheltuieli din campanie au fost pentru infrastructura (corturi, pliante, servicii postale, productie, distributie)”, este replica liderilor uniunii la acuzatia ca banii au fost cheltuiti discretionar.

”Pentru toate contractele exista dovada prestarii serviciilor si toate cheltuielile au la baza chitante si facturi care vor fi depuse la AEP”, este raspunsul la acuzatia lui Moroianu ca ”au fost platite asa-zise servicii de consultanta”.

De asemenea, liderii USR neaga si afirmatia lui Moroianu conform careia Matei Paun urmeaza sa fie platit cu o suma consistenta

”Matei Paun a activat voluntar si nu urmeaza sa fie remunerat nici pentru campania de la locale, nici pentru cea recenta de la parlamentare. El nu a fost platit niciodata de catre USB sau USR, fapt ce poate fi dovedit prin documentele depuse, conform legii, la AEP”, se arata in comunicatul transmis redactiei.
Citeste si:
Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în...
Nicușor Dan a aprobat...

Nu in ultimul rand, conducerea USR precizeaza ca ”cea care l-a cooptat si propus pe Matei Paun in echipa de campanie, in luna februarie 2016 a fost chiar Clotilde Armand”, sotia lui Moroianu.

”In ceea ce priveste rezultatul alegerilor de la Bucuresti, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, USR a obtinut cu 35.000 mai multe voturi decat la alegerile locale din 5 iunie 2016”, se arata in incheierea comunicatului de presa transmis de USR.

Sanctiunea impotriva sotului lui Clotilde Armand vine dupa ce acesta a acuzat, intr-o postare de miercuri pe contul personal de Facebook, abuzurile si greselile comise ”din partea «echipei de comunicare/campanie» coordonate de Matei Paun”, care, in opinia sa, au dus la un rezultat mai slab al USR in Bucuresti la alegerile parlamentare decat la cele locale, scrie News.ro.

Citeste si:
Bianca Drăgușanu vrea să își topească acidul din buze. De ce a luat...
Bianca Drăgușanu vrea să își...

”Am obtinut in Bucuresti mai putin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat in jumatate din scorul partidului de apartament PPDD in 2012! S-au comis abuzuri si greseli din partea «echipei de comunicare/campanie» coordonate de Matei Paun. Venit la USB initial ca voluntar, Paun urmeaza sa fie platit cu o suma consistenta. Stie cineva datele financiare ale serviciilor lui Paun?”, a intrebat Moroianu pe Facebook.

Moroianu, critici la adresa lui Matei Paun

Sotul lui Clotilde Armand l-a criticat pe Matei Paun, despre care a spus ca ”este un personaj controversat”, ca a refuzat ”sa-si depuna fisa de simpatizant USR” si ca nu a dorit sa dezvaluie numele celor din echipa de comunicare. ”Nu stim unde si pentru cine a lucrat, ce avere si surse de venit are, nici macar ce cetatenie are. Paun este sustinut in USR de Roxana Wring, apropiata de ONG-urile din reteaua Soros, cea care l-a adus initial in organizatie si pe Politeanu (…) Paun a asociat imaginea USR cu activistii lgbt si cu Soros, incercand chiar sa-l disculpe pe Soros in loc sa ne disociem viguros de el, tentativa patetica care a dus PSD la 50% din Parlament si USR sub 10%”, a mai scris Moroianu pe Facebook.
Citeste si:
Diana Șoșoacă, acuzații dure la adresa soțului, în plin divorț. De...
Diana Șoșoacă, acuzații dure...

Presedintele USR, Nicusor Dan, i-a raspuns, in aceeasi zi si tot pe Facebook, sotului lui Clotilde Armand, spunand ca acesta face afirmatii mincinoase, de care este ”mahnit si uluit”.

”Matei Paun a activat voluntar, sacrificandu-si timpul personal, fara sa ceara nimic in schimb, atat in campania electorala pentru alegerile locale, cat si in campania electorala pentru alegerile parlamentare. A muncit in baza unui mandat dat de Biroul National, pe care nu l-a depasit niciodata. A avut in intreaga campanie electorala sustinerea mea si a Biroului National. Sunt mahnit si uluit ca Sergiu Moroianu lanseaza in spatiul public afirmatii mincinoase, multe dintre ele similare cu ale dusmanilor politici ai USR”, a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Clotilde Armand a reactionat atunci, intr-o inregistrare pe Facebook, afirmand ca echipa de campanie a fost nevoita sa ia decizii rapide, nu neaparat intr-un mod extrem de democratic, dar ca USR trebuie sa ramana unit si sa uite de orgolii si de probleme.

Citeste si:
Val de reacții din partea românilor după moartea lui Mihai Șora
Val de reacții din partea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.