Traian Basescu reactioneaza dur dupa ce ministrul de Externe maghiar, Peter Syijjarto, a declarat ca poporul Ungariei nu are niciun motiv sa celebreze 1 Decembrie, interzicandu-le diplomatilor ungari din Romania sa participe la manifestari, noteaza antena3.ro.

"Incurajat de faptul ca Donald Trump l-a bagat in seama pe Viktor Orban, ministrul de externe maghiar, nevolnicul Peter Syijjarto, o panarama politica nascuta sub pulpana extremismului maghiar, a cerut, nici mai mult, nici mai putin, decat ca personalul diplomatic maghiar sa nu participe nicaieri la ceremoniile ocazionate de ziua nationala a Romaniei pentru ca, citez, 'poporul maghiar nu are nimic de sarbatorit de 1 decembrie'.

Pot sa fac o lunga lista cu motivele pentru care maghiarii traitori in Romania ar putea sa fie cel putin la fel de mandri ca romanii cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Avand in vedere afrontul fara precedent adus de ministrul de externe maghiar, Peter Syijjarto, Romaniei, singura solutie demna este expulzarea imediata a ambasadorului Ungariei de la Bucuresti si rechemarea ambasadorului Romaniei de la Budapesta", a scris fostul presedinte pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.