Diplomatii maghiari au primit interdictie sa participe la receptiile organizate de ambasadele Romaniei cu ocazia Zilei Nationale. Potrivit unui saptamanal ungar, dispozitia a venit direct de la ministrul de externe, Peter Szijjarto.
Ambasada Romaniei la Budapesta a organizat, saptamana aceasta, receptia de Ziua Nationala, iar in discursul sau, ambasadorul Marius Lazurca a amintit ca, anul acesta, se implinesc 20 de ani de la semnarea Tratatului de baza romano-ungar. La receptie nu a participat niciun reprezentat al guvernului maghiar.

La solicitarea Digi24, Ministerul de Externe de la Budapesta a declarat: „Intrucat maghiarii nu au ce sarbatori pe 1 decembrie, ministrul pentru comert exterior si al afacerilor externe au interzis tuturor diplomatilor si angajatilor ministerului sa participe la ceremoniile prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei.”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.