Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat in fata procurorilor DNA Ploiesti, luni fiind ultima zi in care parlamentarul poate achita cautiunea de 13 milioane de euro sau poate depune garantii pana la valoarea stabilita de DNA in cadrul controlului judiciar.

Sebastian Ghita a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor referitoare la cautiunea impusa de procurori, la intrarea in sediul DNA Ploiesti, motivand ca nu are voie sa dea declaratii.

Magistratii instantei supreme au respins, miercuri, contestatia formulata de Sebastian Ghita impotriva controlului judiciar pe cautiune dispusa de procurorii DNA Ploiesti, suma pe care trebuie sa o plateasca deputatul fiind de 13 milioane de euro.

Sebastian Ghita avea termen pana miercuri, 6 aprilie, pentru a achita cautiunea insa procurorii i-au admis cererea de prelungire a termenului pana luni, 11 aprilie, data la care ar trebui sa achite 13 milioane de euro sau sa depuna garantii mobiliare sau imobiliare in limita sumei.

La sedinta de judecata, procurorul DNA le-a spus judecatorilor ca Sebastian Ghita a incalcat controlul judiciar impus intrucat la data de 5 aprilie a participat la o emisiune televizata, unde ar fi facut referiri la dosarul sau.

Una dintre interdictiile impuse de procurori in cadrul masurii preventive a fost ca acesta "sa nu faca declaratii publice in mass-media referitoare la obiectul cauzei, la ceilalti coinculpati din dosar, precum si la martorii audiati in cauza".

Sebastian Ghita este acuzat de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducerea fara permis, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.