Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti dimineata la Palatul Cotroceni ca, daca se confirma ipoteza unui atentat terorist pe Aeroportul din Bruxelles, acest lucru arata ca "terorismul a ramas in inima Europei".
"Specialistii spun ca este foarte probabil sa fie un atentat terorist. Noi suntem ingroziti si intristati si folosesc acest prilej pentru a exprima intrega compasiune si condoleante celor loviti de acest incident, autoritatilor belgiene, poporului si cred ca, daca se confirma ipoteza unui atentat, arata ca terorismul a rama in inima Europei. Suntem extrem de ingrijorati si vom urmari cu atentie evolutia de la Bruxelles", a spus presedintele, in deschiderea ceremoniei de marcare a Zilei Internationale a Francofoniei.

Doua explozii puternice s-au produs marti dimineata pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Oficialii au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat. Pompierii belgieni au anuntat ca 11 persoane si-au pierdut viata in urma exploziilor, iar alte 25 de persoane au fost ranite, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.