Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni ca premierul Victor Ponta este foarte belicos in ultima vreme si crede ca prin iesirile pe care le are, cum ar fi cea referitoare la reuniunea de la Bruxelles, oamenii uita ca este judecat penal pentru evaziune si fals in inscrisuri.
Intrebat luni, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza declaratiile premierului potrivit carora presedintele nu face nimic si tace la Bruxelles ca "surda in hora", Iohannis a replicat ca el isi face treaba si ca seful Exectivului isi imagineaza ca printr-o astfel de atitudine "belicoasa" reuseste sa faca opinia publica sa uite ca este trimis in judecata pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani.

"Eu imi fac treaba, dar in ceea ce priveste afirmatiile facute de primul ministru, domnul Ponta este foarte belicos in utlima vreme. Impresia mea este ca prin aceasta atitudine crede ca oamenii uita ca este judecat penal pentru evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani", a declarat presedintele Iohannis.


Victor Ponta i-a raspuns, luni, presedintelui Iohannis, care l-a acuzat ca nu s-a consultat cu el inainte de a face declaratiile de la Sofia, premierul spunand ca cineva trebuie sa faca publica pozitia Romaniei, in conditiile in care ”presedintele nu face nimic” si tace la Bruxelles ca ”surda in hora”.

"Vreau sa lamuresc populatia Romaniei si pe cetateanul Klaus care e situatia cu refugiatii. Exista, in acest moment, o tendinta pe plan european inceputa intai de Ungaria, dar care poate continua si in cazul Sloveniei, Croatiei, Austriei, Germaniei de a-si inchide granitele si, atunci, datoria mea fata de cetatenii Romaniei, ca de-asta sunt prim-ministru, am o datorie fata de cetateni, am mers sa discut cu principalii nostri parteneri, pe plan regional, si anume Bulgaria si Serbia, ca sa avem o actiune si o coordonare pe ceea ce este totusi cea mai mare provocare in acest moment", a spus Ponta, la sediul PSD, inainte de sedinta BPN.

Dupa ce sambata, premierul Victor Ponta a fost la Sofia, unde a discutat cu omologii bulgar si sarb despre posibilitatea inchiderii granitelor in fata valului de imigranti, Klaus Iohannis a declarat, duminica, la Arad, ca premierul nu l-a consultat, nu a avut mandat sa angajeze Romania si s-a "plimbat pana la Sofia", scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.