Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, joi, referitor la posibilitatea unei candidaturi la Primaria Capitalei, ca nu spune "nici nu, nici da", el aratand ca nu crede ca cineva care a fost sef de stat mai intra intr-o competitie locala, dar in politica "de multe ori trebuie sa faci ce trebuie".

Intrebat, intr-un interviu la Adevarul Live, daca PMP - partid in care Traian Basescu a anuntat ca se va inscrie pana in 10 octombrie - va avea un candidat pentru Primaria Capitalei, fostul presedinte a raspuns ca in mod cert formatiunea va avea candidat, insa problema este sa se gaseasca unul "cu sanse".

Chestionat asupra posibilitatii ca el sa se inscrie intr-o astfel de competitie, Basescu nu a dat un raspuns transant, scrie MEDIAFAX. "Nu spun nici nu, nici da. (...) Abia construim un partid, vedem pe urma", a spus el.

Traian Basescu a fost solicitat sa precizeze daca i s-ar parea o solutie buna ca, dupa ce a fost presedinte 10 ani, sa candideze din nou la Primarie. "Nu. Daca vreti sa fiu foarte sincer, nu mi se pare ca cineva care a fost presedintele Romaniei mai intra intr-o competitie locala. Insa mai este un mare adevar: in politica nu faci intodeauna ce vrei, de multe ori trebuie sa faci ce trebuie. Vedem", a raspuns el.

La observatia ca, potrivit analistilor, o eventuala candidatura a sa ar ajuta PMP, inclusiv in perspectiva alegerilor generale, Basescu a spus: "Asa este, ar valorifica macar ce pot eu aduce ca electorat, dar e cale lunga pana acolo".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.