Presedintele Iohannis a declarat, joi, dupa trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta, ca "imaginea Romaniei are foarte mult de suferit", iar, din punctul lui de vedere, solutia la aceasta problema ar fi cea pe care a propus-o si in iunie, el vorbind atunci despre o demisie a premierului.

"Situatia, dupa parerea mea, este din ce in ce mai problematica pentru prim-ministru, este din ce in ce mai problematica pentru Guvern si pentru PSD. Dar trebuie sa recunoastem ca imaginea Romaniei are foarte mult de suferit de pe urma acestei chestiuni. Sper sa se analizeze situatia cu toata raspunderea si cei care pot veni cu solutii sa vina cu solutii", a declarat presedintele.

Iohannis a aratat ca sustine in continuare solutia despre care a vorbit in iunie, el solicitand atunci premierului demisia. "Parerea mea nu s-a schimbat. Solutia cea mai simpla ar fi, cu siguranta, cea pe care am propus-o si in iunie", a precizat Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, in 5 iunie, ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul Victor Ponta este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunand ca, in opinia sa, este o "situatie imposibila" pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anuntat ca respecta pozitia publica a presedintelui Klaus Iohannis, dar ca a fost numit la conducerea Guvernului de catre Parlament si numai Parlamentul il poate demite, scrie MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata, joi, de procurorii DNA, pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, alaturi de alte patru persoane, intre care senatorul Dan Sova si directorul Complexului Rovinari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.