Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la prezentarea bilantului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca invidiaza aceasta insitutie pentru rezultatele din 2014 si pentru independenta.

"Ca fost procuror si cetatean al Romaniei, nu pot decat sa va felicit si sa va invidiez pentru independenta si rezultatele pe care le-ati avut in 2014", a spus prim-ministrul Victor Ponta.

Premierul a asigurat conducerea DNA ca buna colaborare a Executivului cu institutiile din sistemul de justitie, cu Consiliul Superior al Magistraturii, Inalta Curte de Casatie si Justitie sau Ministerul Public, va continua in anii urmatori. Ponta a precizat ca orice fel de modificare a legislatiei propusa de Guvern este adoptata doar dupa discutarea cu CSM, Ministerul Public sau ICCJ, in functie de domeniul reglementat, scrie MEDIAFAX.

"Si atunci cand a fost nevoie de interventii de urgenta, prin ordonanta de urgenta a Guvernului, acestea au fost propuse de catre institutiile care reprezinta justitia. A fost bine ca le-am adoptat, chiar daca dupa aceea suntem criticati ca dam ordonante de urgenta, dar exista ordonante bune pe care le-am dat la propunerea dumneavostra", a declarat Victor Ponta.

La prezentarea bilantului DNA pe 2014 sunt prezenti presedintele Klaus Iohannis, seful interimar al SRI, Florian Coldea, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ministrul Afacerilor Interne, Gabrile Oprea, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, vicepresedintele CSM, Bogdan Gabor, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, si reprezentanti ai ambasadelor.

Citeste si: Iohannis si Ponta, la bilantul DNA. Declaratiile lui Kovesi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.