Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii.

El a spus ca in cursul zilei a avut intalniri cu liderii partidelor politice, carora le-a adus la cunostinta intentia sa de nominalizare a lui Eduard Hellvig pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii.

"Ambele servicii secrete au ramas in ultima perioada fara directori, SRI si SIE. Din motive diferite, in ultimele saptamani, datorita unor evolutii in viata politica si in mediul public, SRI a fost de foarte multe ori in atentia publicului. Am considerat ca in aceasta perioada, este nevoie ca la SRI sa existe o echipa completa, pentru a instaura calmul necesar acolo", a spus presedintele Iohannis, despre situatia de la Serviciul Roman de Informatii, scrie MEDIAFAX.

Seful statului a mentionat ca a decis sa faca o nominalizare pentru pozitia de director al SRI, in persoana lui Eduard Hellvig. "In aceasta seara am semnat scrisoarea catre presedintii celor doua Camere ale Parlamentatului si l-am propus pe domnul Eduard Hellvig pentru pozitia de director", a tinut sa anunte Klaus Iohannis.

Iohannis a precizat ca a vorbit, de asemenea, si cu presedintii Camerei Deputatilor si Senatului. Presedintele a mai spus ca, probabil, in cursul saptamanii vitoare Parlamentul va lua in dezbatere propunerea sa pentru sefia SRI.

Intrebat despre persoana nominalizata pentru conducerea SIE, Iohannis a spus ca nu a dorit sa faca nominalizarile impreuna. "In perioada urmatoare, la momentul potrivit, voi face si aceasta nominalizare pentru SIE, ", a adaugat Iohannis.

Functia de director al SRI a ramas vacanta dupa ce George Maior a demisionat de la conducerea Serviciului, in 27 ianuarie. Interimatul functiei a fost asigurat dupa acest moment de generalul Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI.

Propunerile sefului statului urmeaza sa ajunga in Parlament pentru a fi validate prin votul plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.