Raportul MCV pentru Romania si Bulgaria va fi publicat in urmatoarele saptamani, a declarat, vineri, un purtator de cuvant al Comisiei Europene, precizand ca, deocamdata nu a fost stabilita o data exacta.

Intrebat cand va fi publicat raportul MCV pentru Romania si Bulgaria, purtatorul de cuvant al CE Christian Wigand a precizat ca acesta va fi publicat "in urmatoarele saptamani". "La acest moment nu pot confirma o data. Va fi la inceputul acestui an, undeva in urmatoarele saptamani".

Rugat sa fie "mai precis", intrucat presedintele roman, Klaus Iohannis, a declarat, joi, la Bruxelles, ca raportul va fi publicat in cateva zile, Wigand a raspuns: "Imi pare rau, nu pot fi mai precis decat am spus", scrie MEDIAFAX.

La randul sau, un alt purtator de cuvant al CE Mina Andreeva a precizat: "Christian (Wigand) a spus ca va fi in urmatoarele saptamani. Deci a fost precis, mai precis decat peste cateva zile".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, ca raportul MCV va fi publicat "peste cateva zile". "Peste cateva zile doar vom avea un nou raport pe aceasta speta (MCV), am cazut de acord ca acest lucru ne incurajeaza sa spunem ca in urmatorii ani, pe timpul mandatelor noastre, vom finaliza aceasta procedura cu succes, pentru ca Romania a facut progrese semnificatice in consolidarea institutiilor statului, in implementarea reformelor structurale, in consolidarea statului de drept, in consolidarea independentei justitiei", a spus Iohannis, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele CE, Jean-Claude Juncker.

Surse europene au precizat ca raportul pentru Romania va fi mai bun decat precedentul, cel din ianuarie 2014. "Oaia neagra" va fi, din nou, Parlamentul care va fi criticat mai ales pentru unele decizii de a refuza ridicarea imunitatii unor parlamentari cu probleme in justitie.

Aceleasi surse au precizat ca raportul pentru Romania va fi mai bun decat cel pentru Bulgaria.

Raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare se va afla si pe agenda discutiilor pe care le va avea, luni, la Bruxelles, ministrul roman al Justitiei, Robert Cazanciuc, cu prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, cel care se ocupa de raport, si cu comisarul pentru Justitie, Vera Jourova, au mai precizat sursele citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.