Presedintele Klaus Iohannis participa, duminica, la liturghia duminicala de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu, in lacasul de cult aflandu-se si deputatul liberal Raluca Turcan, viceprimarul municipiului Virgil Popa, dar si alti lideri PNL.

Klaus Iohannis a ajuns la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa, cu hramul "Sfanta Treime", din Sibiu in jurul orei 10.00, fara sotia sa, Carmen, el nefacand declaratii la intrarea in lacasul de cult. La slujba mai participa deputatul Raluca Turcan, care este si lider al PNL Sibiu, viceprimarul municipiului Virgil Popa, precum si alti lideri liberali.

Liturghia duminicala de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu este condusa de Mitropolitul Ardealului si Arhiepiscop al Sibiului, IPS Laurentiu Streza, scrie MEDIAFAX.

Intr-un mesaj postat pe Facebook duminica, seful statului precizeaza ca, potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Romane, in calitate de crestin luteran, va participa numai la prima parte a liturghiei, care se incheie cu citirea Evangheliei. "Astfel, voi fi alaturi de toti romanii ortodocsi care, in primele zile ale anului 2015, se roaga pentru sanatate, intelepciune si pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din tara noastra", mai scrie Iohannis.

Catedrala Mitropolitana Ortodoxa a fost ridicata la inceputul secolului XX, dupa modelul celebrei Hagia Sofia din Istanbul, la scara redusa. Lacasul este si sediul Arhiepiscopiei Sibiului si Mitropoliei Ardealului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.