Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat, marti, pe Klaus Iohannis pentru victoria in alegerile prezidentiale, asigurandu-l ca Germania va ramane "un partener de nadejde" al Romaniei si subliniind ca impreuna vor putea aprofunda relatiile bilaterale.

"Va felicit din toata inima pentru alegerea dumneavoastra in functia de presedinte al Romaniei", i-a transmis cancelarul Angela Merkel lui Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat publicat, marti, pe site-ul guvernului german, scrie MEDIAFAX.

Merkel a precizat ca relatiile dintre Romania si Germania sunt "foarte bune", la 25 de ani de la incheierea Razboiului Rece.

"Vom sprijini Romania cu sfaturi si fapte pe calea reformelor importante pentru tara dumneavoastra si pentru Uniunea Europeana si vom ramane un partener de nadejde. Sunt convinsa ca impreuna vom putea aprofunda relatiile noastre bilaterale", a mai transmis Angela Merkel.

Totodata, cancelarul german i-a urat succes presedintelui ales.

Si presedintele Germaniei, Joachim Gauck, l-a felicitat pe Iohannis

"Preluati mandatul (prezidential) in vremuri marcate de mari provocari la adresa Europei si a tarii dumneavoastra. Fiti sigur ca Germania va continua sa sprijine si in viitor Romania pe drumul reformelor importante care urmeaza sa fie facute, in special in ceea ce priveste imbunatatirea statului de drept", se arata in comunicatul Administratiei prezidentiale de la Berlin.

Joachim Gauck l-a asigurat pe Klaus Iohannis ca "increderea reciproca va sta la baza cooperarii" si ca "relatiile bune, de prietenie, dintre tarile noastre vor fi dezvoltate si aprofundate atat la nivel european, cat si international".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.