Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca remarca Victoriei Nuland vizeaza inclusiv Romania, mentionand ca il ingrijoreaza respingerea de catre clasa politica a semnalului extrem de puternic legat de coruptie, semnal care acum nu mai vine de la presedintele Romaniei.

Presedintele a spus ca declaratia Victoriei Nuland a fost tratata "in termeni propagandistici" la Bucuresti.

"Ce ma ingrijoreaza totusi e respingerea de catre clasa politica a semnalului extrem de puternic, care acum nu mai vine de la presedintele Romaniei", a spus Basescu, potrivit caruia campaniile la adresa institutiilor care lupta impotriva coruptiei sunt de fapt campanii impotriva rezolvarii unui deficit de securitate, scrie MEDIAFAX.

Nuland, atac DUR la adresa liderilor central-europeni: Protejati oficialii corupti!

Basescu a spus ca a observat o abordare extrem de necinstita, si care ne face rau, in legatura cu declaratia Victoriei Nuland din partea oamenilor politici, de la Victor Ponta la parlmentari obisnuiti sau la purtatori de cuvant ai PSD.

PSD: Nuland s-a referit la Viktor Orban, prietenul lui Basescu

"Remarca doamnei Nuland include si Romania. Nu numai Romania, dar include si Romania", a spus presedintele.

Potrivit acestuia, coruptia este o amenintare la adresa securitatii nationale, si un caz cum este "Microsoft" este o proba care arata "pana la ce nivel poate ajunge coruptia si cum se distribuie, cel putin teoretic, resursele obtinute din coruptie".

Citeste si: Ponta: SUA au o pozitie publica extrem de critica fata de Ungaria


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.