Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege initiat de Guvern care prevede amnistierea fiscala a mamelor care au primit indemnizatii pentru cresterea copilului calculate gresit.

Proiectul de lege pentru modificarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, precum si pentru stabilirea unor masuri in vederea recuperarii debitelor inregistrate cu titlul de indemnizatie pentru cresterea copilului a fost adoptat in plenului Senatului cu 123 de voturi "pentru" si 2 abtineri.

Potrivit proiectului, doar mamele care au primit indemnizatii pentru cresterea copilului calculate gresit vor fi amnistiate, nu si cele care au folosit documente eliberate cu nerespectarea legii sau care au declarat lucruri neconforme realitatii, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, senatorii au votat un amendament prin care Guvernul va da inapoi banii deja restituiti de parinti, in 5 ani, incepand cu 1 ianuarie.

In urma unei decizii a Curtii de Conturi de verificare a dosarelor pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, s-a stabilit ca 12.460 de mame, in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014, au incasat venituri suplimentare, pe langa indemnizatia de crestere a copilului. Astfel, Curtea de Conturi a stabilit ca mamele respective trebuie sa returneze indemnizatiile incasate, respectiv 15 milioane de lei pentru care s-a constituit debit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.