Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca "din pacate, Federatia Rusa este partenerul teroristilor in aceasta operatiune legata de uciderea a 298 de persoane".

Seful statului a mai spus, in conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca Federatia Rusa este "parte a conflictului din estul Ucrainei".

"Cine este responsabil in analiza noastra pentru ce se intampla acolo: primii, teroristii care si acum ocupa Donentk si Lugansk si, in mod egal, responsabilitatea apartine Federatiei Ruse, pentru ca, imi pare rau sa o spun si am responsabilitatea greutatii acestor afirmatii, Federatia Rusa a devenit un partener al acestor teroristi prin sprijin politic, sprijin cu personal calificat, sprijin cu armament de toate categoriile, inclusiv armament greu", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

"In opinia noastra, Federatia Rusa este partenerul acestor teroristi, prin actiunile pe care le inteprinde. Din pacate, Federatia Rusa este parte a conflictului, asa cum a fost parte a conflictului si a anexarii ilegale a Crimeei, acum este parte a conflictului din estul Ucrainei", a continuat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.