Cercetarea sociologica comandata de PNL pentru a decide candidatul la prezidentiale intre Crin Antonescu si Klaus Iohannis concluzioneaza ca actualul presedinte al partidului are potentialul cel mai bun in perspectiva alegerilor din toamna, au declarat surse liberale.

Conform surselor citate, sondajul comandat de PNL a fost realizat in perioada 10-17 iulie, iar rezultatele sale au fost prezentate duminica liberalilor, transmite MEDIAFAX.

Astfel, potrivit acestor date, 32% din respondenti ar vota cu Victor Ponta la prezidentiale, in timp ce Klaus Iohannis ar fi votat de 21%, Calin Popescu Tariceanu - 10%, Mircea Geoana - 6%, Cristian Diaconescu - 6%, Crin Antonescu - 6%, Catalin Predoiu - 5%, Dan Diaconescu - 4%, Mihai Razvan Ungureanu - 1%.

De asemenea, in turul al doilea Ponta ar avea 49%, fata de 43% Iohannis, restul respondentilor fiind nehotarati. In acelasi timp, in turul al doilea Ponta ar obtine 53% intr-o confruntare cu Antonescu, pentru care ar vota doar 29%, au mai relatat sursele citate.

Potrivit acelorasi surse, Ponta ar avea 55% in turul al doilea, fata de 28% Predoiu.

Cercetarea sociologica a analizat si electoratele lui Iohannis si Antonescu in functie de varsta, sex, nivel de scolarizare, ocupatie, venituri, precum si pe regiuni ale tarii, au mai mentionat sursele citate. Potrivit acestora, la toate criteriile analizate, Iohannis a iesit mai bine decat Antonescu.

"Pentru PNL (si PDL) Iohannis are in prezent potentialul cel mai bun in perspectiva alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014", este concluzia cercetarii sociologice, au relatat sursele liberale.

Sursele citate au mai relatat ca, potrivit cercetarii, Klaus Iohannis dispune si de potential de crestere, raspunzand si dorintei de schimbare a unei mari parti a populatiei.

Aceasta cercetare sociologica va fi discutata in sedinta Delegatiei Permanente a PNL programata pentru luni la ora 15.00. Delegatia Permanenta urmeaza sa desemneze candidatul partidului la prezidentiale dintre Crin Antonescu si Klaus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.