Victor Ponta a declarat, luni, ca, in urma declaratiilor sefului statului la adresa senatoarei Gabriela Firea, va fi depusa, marti, o plangere penala impotriva lui Traian Basescu, pe care o doreste semnata de cat mai multi parlamentari, inclusiv din opozitie.

"Pana maine (marti - n.r.) avem o plangere penala impotriva presedintelui Traian Basescu", a spus Victor Ponta, precizand ca aceasta plangere va fi semnata de toti parlamentarii puterii si, daca vor dori, si de parlamentarii din celelalte partide parlamentare, transmite MEDIAFAX.

Ponta a mai spus ca "este prima data din 1989 incoace, de cand Romania incearca sa fie democratica, cand familia unui senator este amenintata direct, de catre presedinte". "Este un element fara precedent, care nu mai are nicio acoperire in disputa politica”, a mai spus premierul.

"In momentul in care ameninta familia unui senator (...) lucrurile sunt fara precedent", a mai spus premierul Ponta, precizand ca va fi informata si Comisia Europeana. El a aratat ca este un "atac mafiot" impotriva Gabrielei Firea. "Traian Basescu trebuie sa raspunda in fata legii. Doamna senator trebuie sa vada foarte clar ca modelul mafiot cu care am fost condusi de noua ani si jumatate nu intimideaza", a mentionat Ponta.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reactionat, luni, la afirmatiile presedintelui Traian Basescu la adresa ei, afirmand ca asteapta cu interes reactiile institutiilor si ale ambasadelor statelor democratice fata de acest "act flagrant de intimidare a unui senator". Firea precizeaza, intr-o postare pe Facebook, ca presedintele Traian Basescu i-a transmis, duminica seara, intr-o emisiune televizata, "un mesaj fara niciun echivoc" legat de activitatea ei in Comisia Calarasi.

"Astept cu interes reactiile institutiilor statului si ale ambasadelor statelor democratice fata de acest act flagrant de intimidare a unui senator al Romaniei!", afirma Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca atat el, cat si fiica sa Ioana Basescu stau la dispozitia Parchetului privind terenul din comuna Nana si ca senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului".

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, presedintele a spus ca si acum poate spune ca aceasta este "o buna jurnalista, dar este catastrofala ca jurist". "Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.