Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca cere Guvernului si Parlamentului emiterea unui act normativ prin care sa se interzica prezenta membrilor partidului Jobbik in Romania, pe care l-a catalogat drept "extremist".

"Cred ca e timpul sa punem capat actiunilor acestui partid pe teritoriul Romaniei, si cer public Guvernului si Parlamentului sa se emita act nrmativ prin care prezenta pe teritoriul Romaniei a membrilor si liderilor acestui partid sa fie interzisa. Este un partid extremist", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Palatul Cotroceni, ca, dupa ce Europa a trecut prin drama Holocaustului, astazi, pe fondul unei crizei economice prelungite, extremismul de stanga si cel de dreapta, neofascismul, prind iarasi radacini in Europa.

Basescu a mai afirmat ca fortele democratice europene trebuie sa actioneze foarte rapid. "Am vazut actiunea in Grecia, impotriva unui partid extremist, si felicit Guvernul Greciei ca l-a scos in afara legii, vedem partidul Jobbik, din Ungaria, vedem partidul doamnei Le Pen din Franta si apar peste tot si altii", a mai declarat presedintele Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.