Presedintele PNL, Crin Antonescu, a venit la Palatul Victoria pentru o discutie cu liderul PSD, premierul Victor Ponta.

UPDATE

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si ministrul demisionar al Finantelor, Daniel Chitoiu, au plecat de la Guvern.

Antonescu a stat aproximativ jumatate de ora la Guvern, unde a avut o discutie cu premierul Victor Ponta.


Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, dupa sedinta Biroului Politic, ca PNL a decis ca isi mentine propunerile pentru posturile de ministri, inclusiv cea referitoare la postul de vicepremier pentru Klaus Iohannis, dorind, pana la 15 iunie si scaderea numarului de ministere.

Potrivit MEDIAFAX, el a mai aratat ca exista si cateva chestiuni de principiu si foarte concrete pe care PNL le solicita partenerilor sai din USL, care sunt de natura legislativa, si anume respingerea cat mai urgenta a proiectului de lege privind amnistia si gratierea, proiect aflat in dezbaterea Camerei, si adoptarea urgenta la nivel guvernamental si parlamentar a masurilor referitoare la neimpozitarea profitului reinvestit si la reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator.

Purtatorul de cuvant al PNL precizeaza ca BPN al partidului a stabilit ca, miercuri, Daniel Chitoiu si Andrei Gerea sa isi depuna "in mod formal" demisiile din Guvern, in contextul in care premierul Ponta spunea luni ca demisiile au fost depuse la cabinetul sau, dar nu au fost inregistrate la Guvern.

Liderii USD, Victor Ponta, Gabriel Oprea si Daniel Constantin, au precizat, miercuri dimineata, ca noua alianta electorala s-a format in urma deciziei comune a PNL, PSD, PC si UNPR, de a participa pe liste separate la alegerile europarlamentare din mai, iar aceasta nu incalca protocolul USL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.