Premierul Victor Ponta a a anuntat ca intentioneaza sa intocmeasca, in cursul zilei de marti, documentele pentru numirea in functie a celor patru ministri propusi de catre PNL si sa le inainteze Presedintiei, daca liderul PNL, Crin Antonescu, ii va da "OK-ul" la ora 17.00.

El a precizat totodata ca vrea sa il propuna pe Klaus Iohannis ca ministru de Interne, fara sa faca referire la postul de vicepremier.

"Astazi, voi propune ca domnul Iohannis sa fie ministru de Interne si imi doresc ca domnia sa sa aiba un mandat lung si stabil", a spus Ponta in discursul sustinut la prezentarea bilantului Jandarmeriei, transmite MEDIAFAX.

Ulterior, intrebat de jurnalisti daca va inainta doar propunerea legata de Iohannis, premierul a raspuns ca nu.

"Nu, sunt patru propuneri. Eu, astazi, intocmesc documentele pentru toate patru si, daca la ora 5, domnul presedinte Antonescu imi da OK-ul, le trimit si, in felul asta, inchidem toata discutia", a spus Ponta.

Cele patru propuneri PNL sunt Klaus Iohannis - vicepremier si ministru de Interne (in locul lui Radu Stroe, demisonat in luna ianuarie), Teodor Atanasiu - ministru al Economiei (in locul lui Andrei Gerea), Eugen Nicolaescu - ministru de Finante (in locul lui Daniel Chitoiu), Cristian Busoi - ministru al Sanatatii (in locul lui Eugen Nicolaescu, propus la Ministerul Finantelor).

Premierul Victor Ponta si-a exprimat, luni, speranta ca marti seara, dupa sedinta BPN al PNL, sa se degajeze o solutie la actuala criza din USL, el apreciind ca aceasta criza este una minora si ca nu s-a intamplat nimic care sa aiba caracter irevocabil.

Citeste si: Antonescu: Premierul Ponta nu poate face numirile ministrilor cu forta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.