Purtatorul de cuvant al CE, Mark Gray, a declarat, miercuri, in prezentarea raportului MCV, ca exista inca ingrijorari legate de independenta justitiei in Romania, el subliniind ca modificarile la Codul penal au generat "ingrijorari majore" in legatura cu capacitatea de combatere a coruptiei.

"Exista inca ingrijorari in legatura cu independenta justitiei si exista foarte multe exemple in ceea ce priveste un grad de opozitie la masurile anticoruptie si de integritate", a afirmat Mark Gray, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca amendamentele adoptate de Camera Deputatilor in decembrie 2013 la Codul penal "au dus la ingrijorari majore in legatura cu capacitatea de combatere a coruptiei".

Conform lui Gray, Comisia Europeana recomanda Romaniei ca in Codul de conduita al parlamentarilor sa fie incluse dispozitii cheie astfel incat sa fie respectata independenta justitiei.

Mark Gray a subliniat ca trebuie sa fie asigurat faptul ca legislatia anticoruptie se aplica tuturor in mod echitabil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.