Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, primele demiteri dupa tragicul accident aviatic din Muntii Apuseni.

Premierul a afirmat ca, la nivelul Ministerului de Interne, ROMATSA si STS, lucrurile au functionat inacceptabil de incet si fara asumarea responsabilitatii.

"La Ministerul de Interne, ROMATSA si STS lucrurile au functionat inacceptabil de incet. Am decis inlocuirea din functie a secretarului de stat Chiper, inlocuirea directorului general ROMATSA si a directorului de operatiuni si voi solicita inscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS si inlocuirea sefului", a declarat Ponta, potrivit mediafax.ro.

"Concluziile preliminare ale raportului pe care l-am solicitat privind modul in care institutiile statului au intervenit dupa accidentul aviatic: au existat in operatiunea de cautare si salvare deficiente inacceptabile pe care le consider ca provocand o indignare. Aceste lucruri necesita actiuni foarte clare de imbunatatire a sistemului de interventie", a mai adaugat premierul.

"Consider ca interventia a fost un esec, ma bucur foarte mult ca au fost salvate 5 vieti. Voi propune decorarea celor 5 supravietuitori si a celor care au facut posibila gasirea lor. Prezint condoleante familiilor celor doua victime. Este evident o tragedie", a concluzionat premierul

Pilotul Adrian Iovan si o studenta si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

Citeste si: Reactie incredibila a lui Stroe: Imi reprosez ca tragedia aviatica s-a intamplat in mandatul meu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.