Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a criticat, luni, declaratiile facute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE Elmar Brok si a afirmat ca va avea o discutie cu seful Guvernului de la Bucuresti pe acest subiect.

"Am auzit ca domnul Brok a fost atacat intr-un discurs de premierul roman. Media a informat ca s-a facut o paralela intre ceea ce a spus domnul Brok despre imigratie si declaratii ale nazistilor. Este o chestiune pe care o voi clarifica cu domnul Ponta, dar trebuie sa subliniez ca aceste comparatii cu nazistii sunt total inacceptabile. In plus, domnul Brok este in mod clar un om de o mare integritate", a declarat liderul socialist, potrivit realitatea.net.

"Nu pot sa fiu de acord cu astfel de declaratii facute de un premier al unei tari europene", a mai adaugat Schulz.

Europarlamentarul PSD Victor Bostinaru a incercat sa abia o interventie in acest sens, dar a fost intreupt imediat de Martin Schulz.

"Domnule Bostinaru, nu vom avea aici o dezbatere despre ceea ce domnul Brok si domnul Ponta au spus sau n-au spus. Stiu asta din scrisori si din media. Voi cerceta ceea ce s-a spus. Daca cineva a comparat pe altcineva cu nazistii, voi condamna acest lucru", a afirmat Schulz.

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok (CDU), a declarat, recent, ca imigrantii care vin in Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimisi rapid in tarile de origine.

"Imigantii care vin in Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de somaj), alocatia pentru copii si asigurarea de sanatate trebuie trimisi rapid inapoi in tarile lor de origine. Pentru a preveni intrarile multiple, ar trebui sa ne gandim la luarea de amprente", a spus Brok, citat de ziarul Bild.

In replica, premierul Victor Ponta a declarat, la 6 ianuarie, ca europarlamentarul german Elmar Brok este "demagog, iresponsabil si populist", care are o gandire "nazista, fascista", la fel ca eurodeputatul PDL Monica Macovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.