Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca la nivelul conducerii PNL s-a luat decizia in unanimitate ca Gigel Stirbu sa fie propus pentru portofoliul Culturii, in locul lui Daniel Barbu, cu aceasta decizie fiind informat si premierul Victor Ponta.

Antonescu a sustinut ca Stirbu se afla la al doilea mandat de parlamentar si beneficiaza de "deplina incredere", fiind una dintre persoanele care "au confirmat in toate planurile".

"Cel desemnat pentru Ministerul Culturii este colegul nostru, domnul deputat Stirbu, care este la al doilea mandat parlamentar, care este presedinte al Comisiei de cultura, arta si mass-media din Camera Deputatilor, care a fost in Guvernul Tariceanu secretar de stat in acest minister. Este unul dintre colegii nostrii din noul val, din tanara generatie, in orice caz mult mai tanara decat a mea, care au confirmat in toate planurile, in care avem deplina incredere, este o decizie si aceasta luata in unanimitate", a declarat liderul PNL.

Anterior, surse liberale declarasera ca Biroul Permanent al PNL a votat, vineri, nominalizarea deputatului PNL Gigel Stirbu pentru a ocupa postul de ministru al Culturii in locul lui Daniel Barbu.

Daniel Barbu a demisionat, joi, din functia de ministru al Culturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.