STS a fost solicitat sa bruieze, pentru a impiedica interceptarile, discutiile purtate joi la Ministerul Finantelor cu misiunea FMI pe tema politicilor fiscale si a bugetului pentru 2014, in timp ce functionarii ministeriali prezenti au fost obligati sa predea telefoanele mobile.

Sistemul de bruiaj a fost deschis pentru a impiedica o eventuala incercare a unei persoane de a asculta discutiile din afara salii sau cladirii.
Reprezentantii Finantelor au discutat, joi seara, cu delegatia Fondului Monetar International si Comisiei Europene principalele politici fiscale si indicatorii principali ai bugetului de stat pentru 2014.

Surse oficiale au declarat agentiei MEDIAFAX ca, in premiera pentru intalnirile cu delegatia FMI, din partea autoritatilor romane s-a solicitat ca Serviciul de Telecomunicatii Speciale sa bruieze pentru a impiedica interceptarile, iar telefoanele mobile ale functionarilor ministeriali prezenti la intalnire au fost retinute inainte de intrarea in sala.

"Solicitarea a venit din partea ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, iar STS a instalat in sala de discutii un echipament de bruiaj. De altfel, functionarilor de la Finante prezenti la discutii li s-a cerut sa depuna telefoanele mobile intr-o cutie speciala, fiind intocmite si liste nominale cu cei care au luat parte la negocieri", au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, doar membrii delegatiei FMI si CE, precum si demnitarii de la Finante au putut sa pastreze asupra lor telefoanele mobile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.