Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni dimineata, inaintea sedintei USL, ca va propune ca senatorii liberali sa se abtina la votul in cazul inceperii urmaririi penale a ministrului Economiei, senatorul Varujan Vosganian, deoarece "ar fi in mod simbolic intr-un conflict de interese".

"Eu voi propune colegilor mei din PNL cel putin sa ne abtinem de la votul de azi. Sa nu votam ca fiind simbolic intr-un conflict de interese. E vorba de un coleg de-al nostru, lasam restului Senatului decizia si in felul acesta nu se poate spune nici ca il socotim vinovat, ceea ce nu putem sa-l socotim pe Varujan Vosganian. Din punctul nostru de vedere, nu exista pe ce s-a inaintat elemente pentru inceperea urmarii penale. Pe de alta parte, sa nu se poata invoca faptul ca am bloca demersurile Justitiei”, a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca parlamentarii se afla intr-o situatie "complicata", "incurcata" din punct de vedere legislativ in ceea ce priveste votul in cazul lui Vosganian.

"Noi suntem intr-o situatie si legislativa complicata pentru ca in momentul in care trimiti un astfel de dosar si ceri un vot parlamentarilor, ei sunt intr-o situatie incurcata. Pe de o parte nu doresc sa blocheze Justitia, pe de alta parte nu pot ca prin votul lor, daca nu au elemente, sa considere vinovat pe cineva", a spus Antonescu.

Jumatate din senatorii prezenti la sedinta Comisiei juridice din 1 octombrie au votat pentru aprobarea cererii procurorului general privind inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Varujan Vosganian, iar cealalta jumatate s-a pronuntat impotriva solicitarii, cazul urmand sa mearga la plenul Senatului.

Senatorul PNL Varujan Vosganian a sustinut, in 1 octombrie, la Comisia juridica, referindu-se la acuzatiile de complot si subminarea sigurantei nationale la adresa sa, ca, in adancul sufletului, niciun parlamentar nu crede "o iota" din aceasta "gogorita", el mentionand ca Senatul trebuie sa voteze "pentru demnitatea sa, pentru statutul pe care il care si care a fost statuat inca de la Constitutia din 1866".

Ministrul a respins toate acuzatiile care ii sunt aduse in cererea transmisa Senatului de procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ, aratand ca in ceea ce il priveste plenul este suveran in a lua o decizie.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.