Presedintele CJ Ilfov, Marian Petrache (PNL), a declarat vineri ca liderul PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea, este "ipocrita" si ar fi furat "modelul lui Basescu", deoarece i-a spus ca nu va sustine convocarea unei sedinte a CJ cat timp el se afla in concediu.

Petrache a fost intrebat cum vede acuzatiile pe care i le-a adus prefectul de Ilfov in sedinta extraordinara a CJ Ilfov, convocata vineri in absenta sa.

"Probabil ca au furat modelul domnului Basescu. Cand vin din concediu, o sa fac o conferinta de presa si o sa inteleaga lumea despre ce e vorba. (...) Principalul motiv e altul, majoritatea nu se creeaza pentru a schimba un vicepresedinte, asa cum a spus doamna Firea, care minte cu o nonsalanta greu de imaginat", a raspuns Petrache pentru MEDIAFAX.

El a sustinut ca adevaratul scop il reprezinta controlul asupra societatii de apa si canal din Ilfov.

"Eu am masterplan de 366 de milioane de euro si licitatia facuta la spitalul judetean de 20 de milioane de euro. N-au facut nimic de 23 de ani si baietii astia se gandesc ca banii astia sunt folositori la ceva, daca tot nu au fost in stare sa faca nimic. Acum le surade ideea", a sustinut presedintele CJ Ilfov.

"Ei in aceasta sedinta si-au aratat adevaratele intentii. (...) Eu am vorbit cu ea (Gabriela Firea - n.r.) - ca sa vedeti cat de ipocrita - am vorbit si am intrebat-o « Aveti vreun gand sa faceti vreo sedinta cat eu plec in concediu?». «Nu, te asteptam». Ca ei au fost plecati in concediu, si ea a fost plecata in concediu", a explicat Petrache.

In sedinta extraordinara de vineri a Consiliului Jutedean Ilfov, de la care au lipsit atat Marian Petrache cat si consilierii din partea PNL, au fost operate o serie de schimbari in cadrul consiliilor de administratie ale mai multor institutii aflate in subordinea CJ Ilfov, in majoritatea cazurilor fiind numiti consilieri din partea PDL. La reuniune au luat parte 17 consilieri ai PSD, PDL si UNPR, din totalul de 28 de membri ai CJ.

Consiliul Judetean Ilfov s-a intrunit, vineri dimineata, in sedinta extraordinara, in absenta sefului institutiei, Marian Petrache (PNL), aflat incepand de astazi in concediu si pe care prefectul il acuza de fals in inscrisuri, pentru ca si-a desemnat inlocuitor un vicepresedinte demis de CJ.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, se afla in concediu incepand de vineri.

In absenta acestuia, vineri dimineata, Consiliul Judetean Ilfov s-a intrunit intr-o sedinta extraordinara, pentru a analiza o serie de documente adoptate in sedinta precedenta a CJ.

Astfel, a fost luata in discutie decizia de revocare din functie a vicepresedintelui CJ Cristina Manicea, membru PNL, ca si Petrache.

Secretarul Consiliului Judetean a precizat ca documentul de revocare din functie a lui Manicea nu i-a fost adus la cunostinta acesteia, intrucat hotararea Consiliului Judetean din 2 august nu a fost semnata de Marian Petrache.

Pe de alta parte, secretarul CJ a mentionat ca Petrache a semnat o dispozitie prin care in perioada 9-16 august Manicea este desemnata sa indeplineasca atributiile presedintelui Consiliului Judetean, in calitatea sa de vicepresedinte.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Prefectul de Ilfov, Speranta Cliseru, a luat cuvantul subliniind ca situatia este una care depaseste cadrul legal.

Ea a sustinut ca a fost comis un fals in inscrisuri, motiv pentru care va sesiza toate organele care ar urma sa analizeze caracterul penal al dispozitiei lui Petrache.

De asemenea, prefectul de Ilfov a precizat ca va ataca aceasta dispozitie, care ar urma sa fie suspendata cel mai probabil incepand de luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.