Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, ca "daca CSAT nu avizeaza privatizarea CFR Marfa" aceasta nu va fi facuta, afirmand insa, ca anterior, CSAT a avizat trei privatizari, ceea ce inseamna ca a "actionat ilegal", iar presedintele Basescu, daca nu are vreo atributie, "sa taca din gura".

Premierul a fost intrebat, joi, la sosirea la Sibiu, de ce a cerut avizarea privarizarii CFR Marfa de catre CSAT, acest consiliu neavand atributii in acest sens, Victor Ponta raspunzand: "Am si eu lipsurile mele. Daca nu are competenta (CSAT - n.r), de ce a avut de trei ori pana acum?".
Intrebat daca va convoca el CSAT, premierul a negat, afirmand ca va lasa acest lucru in seama sefului statului.

"O sa-l convoace presedintele. Nu vreau sa uzurp vreuna din atributiile domniei sale. Daca nu are competenta CSAT-ul, daca a avizat de trei ori pana acum, inseamna ca de trei ori a actionat ilegal. Daca chiar nu are presedintele nicio atributie despre CFR atunci, asa pe romaneste, sa taca din gura. Daca are si daca stie ceva, e cel mai bun cadru, cadrul oficial, institutional sa ne spuna, sa nu ne lase sa facem vreo greseala, Doamne fereste", a mai declarat Victor Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Acesta a precizat, raspunzand unei alte intrebari ca "daca CSAT nu va aviza privatizarea CFR Marfa, nu facem privatizarea", planul B fiind management privat.

"Planul B este management privat, restructurarea companiei si incercarea de a o aduce acolo unde era in 2008, adica pe profit, inainte sa fie fraudata de PDL", a mai declarat premierul.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca firma care a castigat licitatia pentru a cumpara CFR Marfa nu are banii necesari pentru a plati suma convenita si cauta bani "pe la banci", el intreband de unde va mai avea compania bani de investitii pentru modernizarea CFR Marfa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.