Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul sedintei USL, ca in protocolul Uniunii vor fi mentionate ca obiective politice prioritare revizuirea Constitutiei si regionalizarea pana la sfarsitul acestui an, precum si asumarea unor obiective guvernamentale.

Antonescu a precizat ca liderii USL au convenit "completarea, extinderea" protocolului aliantei, mentionand ca acesta "nu se modifica, nimic din prevederile sale nu este anulat sau suspendat".

"E vorba doar de a adauga niste articole destinate unei functionari solide, eficiente si de durata a USL", a afirmat liderul PNL, potrivit MEDIAFAX.

El a sustinut ca in primul rand vor fi precizate obiectivele politice prioritare ale USL, respectiv revizuirea Constitutiei, regionalizarea si obiectivele guvernamentale in ceea ce priveste economia si dezvoltarea.

"Aici avem revizuirea Contitutiei intr-un calendar care sa permita adoptarea noii forme a Constitutiei prin referendum pana la sfarsitul acestui an (...) Un al doilea obiectiv politic major pe care incercam sa-l atingem tot pana la sfarsitul acestui an, 2013, este cel privitor la regionalizare si descentralizare. E vorba nu doar de prevederile constitutionale care sa permita implementarea legilor si masurilor administrative privitoare la acest subiect, e vorba de pachetul de legi care sa esaloneze acest proces foarte amplu si foarte important din toate punctele de vedere", a mai declarat Antonescu.

Totodata, el a precizat ca vor fi mentionate in protocolul USL inclusiv obiectivele guvernamentale.

"In fine, mentionarea, asumarea unor obiective economice si de dezvoltare prin intermediul politicilor guvernamentale si evident cu sprijinul legislativ al majoritatii parlamentare, care sunt propritati absolute de guvernare si care tin de marile proiecte de investitii, de dezvoltare, de absortia fondurilor europene care sa se constituie practic in obiectivele principale, prioritare ale guvernarii, ale majoritatii, ale USL", a mai precizat liderul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.