Presedintele PNL, Crin Antonescu, ia in calcul ruperea aliantei cu PSD. Conform unei inregistrari audio a sedintei de joi a Biroului Politic National, liderul liberal a afirmat ca "fractura din USL nu mai e doar o inventie de presa".

Site-ul pesurse.ro a publicat o inregistrare audio in care Crin Antonescu face o evaluare a situatiei politice din Uniunea Social Liberala.

"Am suferit o criza pe care as numi-o Criza coabitarii, in sensul prin care prin numirea lui Kovesi dupa intelegerea Ponta si Basescu si noi avand o anumita pozitie s-a generat o criza pentru ca a fost vorba de o criza... PSD se adanceste in coabitarea cu Basescu, iar noi credem ca drumul trebuie sa fie cel dat de programul, de directia si de spiritul USL", a afirmat Crin Antonescu.

"E limpede pentru toata lumea ca unul din avantajele enorme pentru Traian Basescu si pentru cei care sunt langa domnia sa din punct de vedere politic consta in faptul ca aceasta coabitare in aceste forme starneste neincredere si aduce beneficii pentru el... Se vede asta in aparitiile sale care se indesesc, am avut una aseara, cu dansul ne-am culcat, cu dansul ne-am trezit, ba la agricultori, ba la judecatori, la toate categoriile de oameni ai muncii (...) Da impresia de un presedinte reconfirmat, legitimat...", sustine Crin Antonescu.

"Al doilea avantaj este acela ca la ordinea zilei si nu mai este doar o inventie de presa – fractura din USL. Acuma... imediat dupa Paste la initiativa premierului si avand caracterul intim si secret nu va ascund nimic premierul a propus un lucru pe care l-am salutat cu bucurie si cu care sunt de acord si anume ca sa pornim o ofensiva de recastigare a increderii si a coerentei USL. I-am spus ca este de dorit, ca necesita 2-3 lucruri care sunt posibile si legitime – o revenire la un mod care a functionat de a discuta impreuna deciziile guvernamentale importante, a recalibrarii discursurilor in guvern si sa nu mai ia el toata imaginea ci sa lase si altora pentru a nu exista riscul de a confisca totul si a da impresia ca suntem o prezenta insignifianta si a fost de acord", a mai adaugat liderul PNL.

"Daca ne enervam ca ei au castigat terenul pe presa, ca ei au o buna comunicare. E nevoie de foarte multa coordonare si temele principale trebuie duse de vectori puternici de imagine. Trebuie sa ne organizam. Nu stiu ce au de gand cei din PSD. NU mai e ce a fost. Lucrurile se schimba in mod firesc", a concluzionat Antonescu.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.