Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca nu stie sa existe vreo intentie din partea unor parlamentari sustinatori ai Elenei Udrea sa paraseasca partidul pentru Miscarea Populara, aratand ca nu ar exista niciun motiv deoarece obiectivele Miscarii Populare si ale PDL sunt similare.

Intrebat daca a discutat cu parlamentarii avand in vedere informatiile aparute ca unii dintre sustinatorii Elenei Udrea ar dori sa paraseasca partidul pentru Miscarea Populara, Vasile Blaga a spus: "Eu nu stiu de astfel de intentie. Cu parlamentarii discutam in permanenta, o sa organizam in perioada urmatoare o discutie mai lunga cu parlamentarii si europarlamentarii".

Potrivit MEDIAFAX, el a spus ca obiectivele Miscarii Populare sunt similare cu cele ale PDL si nu crede ca exista vreun motiv ca vreunul din membrii PDL sa se inscrie in aceasta fundatie.

"Am vazut obiectivele Miscarii Populare sunt similare cu cele ale PDL. Nu cred ca exista vreun motiv pentru care unul dintre colegii nostri sa se inscrie in aceasta discutie, pentru ca au cadrul necesar de dezbatere in interiorul partidului", a adaugat Blaga.

Deputatul PDL Elena Udrea a scris, pe blog, ca cea mai mare parte a sustinatorilor ei au propus plecarea din partid, dar ea a sustinut ramanerea in formatiune, precizand ca nu exista o strategie de rupere a PDL si adaugand ca este utila, la un moment dat, apropierea de Miscarea Populara.

Ea afirma, intr-o postare de sambata, ca subiectul relatiilor dintre sustinatorii motiunii "Noul PDL. O Noua Romanie" si conducerea partidului sta in atentia publica, chiar daca personal a incercat sa il inchida, declarand, ori de cate ori a fost cazul, ca ramane in PDL si ca nu incurajeaza dizidenta interna a celor care au sustinut-o in competitia pentru sefia partidului.

Udrea precizeaza ca face cateva mentiuni "ca urmare a zvonurilor privind plecarea" ei si a sustinatorilor ei catre o alta formatiune politica in perioada imediat urmatoare: "Exista nemultumiri in randul celor care au votat motiunea mea legate de modul in care s-a organizat Conventia Nationala, de rezultatul CNC-ului si de strategia actualei conduceri de a se detasa de parteneriatul cu Traian Basescu. Ca urmare, au fost multe discutii in care cea mai mare parte a sustinatorilor mei, sefi de organizatii, parlamentari, primari, consilieri judeteni si locali, membri din teritoriu, au propus plecarea din partid. Nu am incurajat aceasta solutie. Dimpotriva, am cerut si argumentat ramanerea in PDL si implicarea noastra activa in lupta cu USL, avand ca tinta castigarea alegerilor viitoare. Nu exista nicio strategie de rupere a partidului din partea noastra, insa responsabilitatea unitatii PDL apartine conducerii actuale, care a participat la alegerile interne avand ca principal mesaj unitatea partidului".

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Potrivit Elenei Udrea, nu pot fi excluse total plecari individuale, dar ea spera sa nu se mai repete cazuri ca cele ale lui Mihai Stanisoara si Ion Cupa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.