Liviu Negoita, Dorin Florea, Andreea Paul si Anca Boagiu vor candida, sambata, la Consiliul National de Coordonare al PDL, pentru functiile de prim-vicepresedinti ai partidului, au precizat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din PDL.

Potrivit surselor citate, pentru functia de secretar general si-a inscris candidatura Gheorghe Flutur, care ocupa si in prezent aceasta functie, transmite MEDIAFAX.

Printre cei care candideaza pentru functiile de vicepresedinte se afla Sulfina Barbu, Raluca Turcan, Cezar Preda, Ioan Oltean, Ioan Balan, Mircea Hava. Tot pentru functii de vicepresedinte ar putea sa candideze si Roberta Anastase si Lucian Bode, au precizat sursele citate.

La CNC de sambata vor fi alesi si secretarii executivi ai partidului, membrii comisiilor de litigii, statut si integritate si de revizie si control.

Potrivit noilor prevederi ale Statutului stabilite la Conventia Nationala din 23 martie, PDL va avea 16 vicepresedinti responsabili cu urmatoarele departamente: pentru strategii, relatii politice si internationale, de imagine, comunicare, mass-media, pentru politici economice, mediul de afaceri, fonduri europene, pentru politici sociale, sindicate, patronate, ONG, pentru politici privind administratia publica, justitie, siguranta nationala, ordine puiblica, pentru politici in agricultura, pentru politici in edcatie, cercetare, cultura, minoritati si pentru sanatate. Dintre acesti 16 vicepresedinti, 8 vor fi vicepresedinti regionali responsabili cu regiunile de dezvoltare. Vor fi 16 secretari executivi, dintre care 8 sunt responsabili pe domenii, iar alti 8 vor fi responsabili pentru regiunile de dezvoltare.

Cei 4 prim-vicepresedinti ai partidului vor fi pe domeniile urmatoare: strategii politice, comunicare, mediul de afaceri si societate civila si, respectiv, politici publice. Ei vor fi alesi pe fiecare domeniu dintre candidatii care au intrunit cel mai mare numar de voturi.

Secretarul general al partidului va coordona activitatea de organizare, a organizatiilor judetene, a secretarilor generali adjuncti, dar si a vicepresedintilor si secretarilor pentru regiunile de dezvoltare.

La Conventia Nationala extraordinara din 23 martie, PDL l-a ales pe Vasile Blaga ca presedinte, iar pe Daniel Buda si Gheorghe Ialomitianu drept presedinti ai comisiilor de integritate, litigii si statut si, respectiv, de revizie si control.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.