Liderul grupului democrat-liberal din Senat, Cristian Radulescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca PDL va ataca din nou proiectul legii Statutului parlamentarilor la Curtea Constitutionala, sesizarea urmand a fi depusa in cursul zilei de joi.

El a precizat ca sesizarea va fi facuta de senatorii si deputatii PDL.

Potrivit senatorului Cristian Radulescu, primul motiv pentru care PDL va contesta din nou proiectul de Statut al parlamentarilor la Curtea Constitutionala se refera la sanctiunea, diminuata la o luna, privind interzicerea participarii la plen pentru parlamentarul aflat in conflict de interese, intrucat chiar si prin aceasta diminuare mandatul de parlamentar nu poate fi dus la indeplinire.

"Primul motiv se refera la conflictul de interese dovedit defintiv. Initial s-a prevazut o sanctiune disciplinara prin posibilitatea interdictiei participarii la lucrarile Parlamentului timp de sase luni. Curtea s-a pronuntat si a spus ca mandatul trebuie exercitat neintrerupt si orice ingradire a functiilor in stat nu e constitutionala. Astfel incat schimbarea de la sase luni intr-o singura luna a acestei sanctiuni nu este constitutionala", a sustinut Radulescu.

El a spus ca al doilea motiv priveste reintroducerea in proiectul de lege a prevederii potrivit careia orice dispozitii contare de abroga, in conditiile in care aceasta fusese initial scoasa din proiect in urma obiectiilor prezentate in cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu.

Radulescu a adaugat ca al treilea motiv pentru care PDL va ataca din nou proiectul de Statut al parlamentarilor la Curtea Constitutionala se refera la introducerea reglementarii privind drepturile membrilor Parlamentului care sunt si membri ai Guvernului.

"Aceasta modificare, in actuala etapa procedurala, nu mai e posibila. Acum trebuia sa ne referim strict la cele decise de Curtea Constitutionala", a mai spus Radulescu.

Citeste si: Statutul deputatilor si senatorilor, adoptat in forma stabilita in comisii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.