Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, si presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, au semnat, sambata, la Parlament, protocolul de infiintare a Aliantei Dreptate si Adevar, cei doi afirmand ca Romania are nevoie de "o dreapta unita".

Ungureanu si Pavelescu au declarat ca Alianta DA "imbina traditia si experienta PNTCD cu viziunea si entuziasmul nou al Fortei Civice" si este "primul pas spre unitatea dreptei".

"Alianta Dreptate si Adevar inseamna dreapta autentica", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Aurelian Pavelescu a spus , la randul sau, ca unificarea dreptei incepe cu protocolul dintre PNTCD si Forta Civica.

Potrivit acestuia, a existat o prima tentativa de unificare a dreptei, care a fost ARD, dar, din pacate, "acest proiect politic nu a rezistat".

"Unii lideri de la PDL au considerat ca ar fi mai bine sa rupa aceasta alianta (...) A fost vorba mai mult de orgolii, daca nu de lipsa de viziune politica", a spus Aurelian Pavelescu.

Potrivit protolului incheiat, Mihai Razvan Ungureanu si Aurelian Pavelescu sunt copresedinti ai Aliantei DA.

Inainte de de semnarea acordului, conducerile celor doua formatiuni au aprobat, separat, aceasta alianta.

Unii reprezentanti ai Fortei Civice prezenti la eveniment au spus ca Mihai Razvan Ungureanu ar putea fi candidat la Presedintie in 2014.

Conform unui comunicat anterior al celor doua partide, alianta din acestea doreste "sa puna bazele principalului pol de dreapta din Romania".

Alianta Dreptate si Adevar (D.A.) a fost denumirea aliantei dintre PNL si PD, care a candidat la alegerile din 2004.

FC si PNTCD au facut parte din alianta electorala ARD (Alianta Romania Dreapta), alaturi de PDL, sub sigla careia au candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2012, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.