Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca nu va fi prezent la mesajul pe care Traian Basescu il va adresa marti Parlamentului, considerand ca Basescu e un presedinte ilegitim, motiv pentru care nu i se pare de cuviinta sa-l intampine si sa-l asculte, ca parlamentar.

Intrebat de ce nu va merge sa asiste la discursul lui Traian Basescu, Antonescu a raspuns: "Nu-l consider pe domnul Basescu presedinte legitim al acestei tari. Asta inainte de toate. Si doi - pentru ca ceea ce presupun ca va spune si maine a spus in ultimele zile in repetate randuri. Mi se par lucruri profund incorecte nu numai in raport cu Guvernul, dar in raport cu Romania. Nu consider de cuviinta sa-l intampin si sa-l ascult ca parlamentar".

Potrivit MEDIAFAX, Antonescu a spus ca decizia sa de a nu participa la sedinta in care presedintele Basescu se va adresa Parlamentului este una personala.

"Grupurile PNL vor discuta in sedintele de azi daca adopta o linie de conduita in raport cu acest momert sau daca fiecare in marja de interes se prezinta sau nu. Eu am vorbit de o decizie individuala", a spus Antonescu.

El a aratat ca nu are a face recomandari parlamentarilor privind prezenta sau absenta lor de la mesajul lui Traian Basescu.

"Exista momente politice precum adopatarea unei legi, o motiune de cenzura, cand se iau decizii politice, iar parlamentarii sunt tinuti sa le respecte ca decizii de partid. Nu suntem in aceasta situatie, nu am eu a face recomandari colegilor, fiecare are toate argumentele pentru a lua o decizie", a spus Antonescu.

El a precizat ca locul sau va fi tinut, la mesajul presedintelui, de un vicepresedinte al Senatului.

Citeste si: Presedintele Basescu se va adresa Parlamentului marti de la ora 15.00


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.