Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la o dezbatere pe tema modificarii Constitutiei, ca actuala lege fundamentala nu a fost facuta dupa cum vrea Traian Basescu si nici nu va fi revizuita impotriva acestuia.

"Exista pericolul de a ne pierde intr-o batalie cu sens si cu efect electoralist imediat si suntem hotarati sa evitam angajarea in asemenea batalie. Nu e o Constitutie facuta dupa cum vrea Traian Basescu, nu va fi o Constitutie revizuita impotriva lui Traian Basescu", a spus Antonescu, presedinte al Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constiutiei, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca, in fond, foarte multe lucruri au "iesit la iveala" in urma mandatelor prezidentiale pe care Traian Basescu le-a exercitat si inca le exercita si a apreciat ca a fost bine ca s-a intamplat astfel.

"Atunci cand vom revizui, e bine sa nu uitam experientele prin care am trecut, dar sa fim convinsi ca facem aceasta Constitutie pentru prezent, pentru viitor, nu pentru trecut, pentru ca ceea ce ar fi de amendat, reparat, pedepsit in trecut nu poate face aceasta Constitutie. Cea mai mare capcana in care putem cadea e sa personalizam principiile Constitutiei", a spus Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.