Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat marti ca i se pare "absurd" ce a solicitat primarul din Miercurea Ciuc ca limba maghiara sa fie obligatorie in anumite zone, precizand ca doar limba romana este limba oficiala a statului.

Antonescu a fost intrebat cum vede propunerea primarului de Miercurea Ciuc, Raduly Robert, pentru ca limba maghiara sa devina obligatorie pentru cei care isi desfasoara activitatea in zone cu populatie majoritar maghiara.

"Singura limba oficiala in statul roman este limba romana, singura limba pe care trebuie sa o stie oricare dintre cetatenii acestei tari este limba romana. Este foarte normal si foarte bine ca toti etnicii maghiari din Miercurea Ciuc, sau de oriunde s-ar gasi ei, din Bucuresti ca sunt destui, sa stie foarte bine limba maghiara, pentru ca este parte a identitatii lor, culturale, istorice, lingvistice. A obliga pe teritoriul statului roman niste cetateni sa invete o limba care nu e limba oficiala a statului roman nu se poate", a sustinut Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Dusa: Ma duc la Miercurea Ciuc sa vad daca mai am dreptul sa vorbesc limba romana

El a dat exemplul Cataluniei, din Spania, unde exista un regim autonom, nu sunt obligati toti cetatenii sa cunoasca limba catalana, chiar daca e limba oficiala alaturi de cea spaniola.

"Mi se pare absurd, nu pot fi de acord cu domnul Raduly ca cineva sa fie obligat sa invete o alta limba decat limba oficiala a statului roman", a mai afirmat Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.