PDL a depus, marti, la Camera Deputatilor, in debutul sedintei de plen, motiunea simpla intitulata "Guvernul Ponta, fabrica de someri".

"Va inaintez spre dezbatere si adoptare motiunea simpla intitulata «Guvernul Ponta, fabrica de someri»", a precizat, in plen, viceliderul grupului PDL Tinel Gheorghe, transmite MEDIAFAX.

Acesta i-a inmanat presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, textul motiunii si lista de semnaturi.

Liderul PDL Vasile Blaga a afirmat luni ca, prin aceasta motiune, democrat-liberalii solicita ministrilor Daniel Chitoiu si Varujan Vosganian sa isi asume responsabilitatea pentru situatia Oltchim.

"Noi cerem celor doi ministri incompetenti Chitoiu, care de fapt este groparul Oltchimului, si Vosganian, care ridica mainile si spune ca nu are nicio solutie, sa isi asume responsabilitatea pentru situatia Oltchim. Cerem, de asemenea, premierului Victor Ponta sa isi ceara scuze publice fata de cei care lucreaza acolo, fata de familiile lor, fata de faptul ca i-a mintit in toata aceasta perioada. Cerem prezentarea rapida a unui plan de redresare si de privatizare a companiei si, desigur, demararea unei campanii internationale pentru a gasi investitori strategici pe care sa ii intereseze cu adevarat productia la Oltchim si nu distrugerea companiei in favoarea unor producatori din aceasta parte a Europei, care ar fi direct interesati de piata pe care o are Oltchim, atat interna cat si externa", a mai adaugat Vasile Blaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.