Membrii Partidului National Liberal se reunesc, vineri, in congres extraordinar, la Palatul Parlamentului, pentru a adopta modificarile la Statutul PNL si pentru a convoca reuniunea ordinara in care va fi aleasa noua conducere.

[UPDATE] Congresul extraordinar al PNL a inceput in prezenta a 1.303 de delegati si a invitatilor din partea partidelor guvernamentale, a reprezentantilor UDMR, a minoritatilor nationale si a liderilor liberalilor europeni, principalul subiect al reuniunii vizand modificarea Statutului PNL.

Reuniunea PNL a fost deschisa de intonarea Imnului National, urmand cuvantul de primire al presedintelui PNL, Crin Antonescu, transmite MEDIAFAX.

Acesta a anuntat ca sunt prezenti 1303 delegati si ca in total, inclusiv cu invitati, la eveniment participa 1858 de persoane.

In programul Congresului sunt trecute discursurile lui Johannes Cornelis van Baalen, presedinte al Internationalei Liberale si a liderului ALDE, Guy Verhofstadt.

De asemenea, vor lua cuvantul la reuniunea PNL premierul Victor Ponta, in calitate de presedinte al PSD, presedintele PC, Daniel Constantin, presedintele UNRP, Gabriel Oprea si presedintele UDMR, Kelemen Hunor, urmat de liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.


Potrivit realitatea.net, Delegatia Permanenta a liberalilor a adoptat, joi, modificarile la Statutul partidului.

Printre alte modificari, se numara infiintarea functiei de prim-vicepresedinte si suplimentarea numarului de vicepresedinti la 31. Mai mult de atat, Delegatia Permanenta propune Congresului alegerea conducerii PNL pe lista.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca propunerea de Statut este "perfect democratica".

"Intr-un cuvant este un statut eficient si perfect democratic. Mai democratic daca putem sa folosim un grad de comparatie decat orice alt statut al PNL dupa '90. De ce? Pentru ca aduce la decizie cel mai mare numar de oameni. Este vorba de 60 si ceva de oameni", a afirmat Antonescu, joi, dupa sedinta conducerii partidului.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a afirmat ca nu va participa la Congresul PNL.

"Eu am fost foarte dezamagit de statutul care a fost aprobat. Am luat decizia, din acest motiv, sa nu particip maine si poimaine la lucrarile Congresului. Este primul congres la care nu particip de cand s-a reinfiintat PNL. Este decizia pe care am luat-o. Nu voi pleca din PNL si nu voi participa ca membru de drept in niciun fel de organism in care eventual as avea dreptul conform noului statut", a declarat Andrei Chiliman.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.