Relatia dintre Romania si Franta este una speciala, care dureaza de foarte mult timp si care in prezent beneficiaza de absolut toate conditiile pentru a se dezvolta, astfel incat directia in care va merge "axa Paris-Bucuresti" sa fie in folosul ambelor parti, a declarat, la Paris, premierul Ponta.

El a avut, joi, o intalnire cu presedintele Frantei, François Hollande, la finalul careia a precizat ca a reiterat faptul ca Romania nu este doar cel mai bun partener, dar si cel mai bun prieten al Frantei in regiune.

"Am reiterat ca suntem o tara francofona si francofila si ca toate proiectele importante pentru viitorul celor doua tari si al Europei le putem desfasura si gandi impreuna. Este o relatie speciala, care dureaza de foarte mult timp si care acum are absolut toate conditiile pentru a se dezvolta in continuare in plan politic, economic si al politicii si noii viziuni asupra Europei de care Uniunea Europeana are nevoie", a spus Ponta, intr-o scurta declaratie de presa, transmite MEDIAFAX.

Premierul a adaugat ca este sigur ca in urma discutiei cu presedintele Frantei, precum si in urma intalnirilor programate cu prim-ministrul francez si reprezentantii companiilor franceze prezentate in Romania, directia in care va merge relatia franco-romana, "axa Paris-Bucuresti", de care a fost nevoie si de care va fi nevoie in continuare, va fi in folosul ambelor tari.

Premierul Victor Ponta se afla la Paris, in vizita de lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.