Franta se alatura Marii Britanii in conflictul cu Rusia, generat de scandalul provocat de tentativa de ucidere a spionului rus de la Londra, Serghei Skripal. 

Presedintele Emmanuel Macron a declarat ca va anunta masuri impotriva Rusiei, dupa ce Marea Britanie a acuzat Rusia ca a pus la cale otravirea cu agent neurotoxic a fostului spion rus.

”Inca de la inceputul saptamanii, Marea Britanie a tinut Franta la curent cu cele mai noi informatii despre probele stranse de anchetatorii britanici si dovezile despre responsabilitatea Rusiei in acest atac.

Franta este de acord cu Marea Britanie ca nu exista nicio posibila explicatie si isi reitereaza solidaritatea cu aliatul sau”, a declarat un purtator de cuvant al presedintelui Frantei, potrivit Stirileprotv.

De asemenea, Macron a anuntat ca toate indiciile duc spre Rusia.

”Condamn cu cea mai mare fermitate acest atac inacceptabil. Totul duce la convingerea ca responsabilitatea este a Rusiei si, in acest sens, munca serviciilor secrete britanice impreuna cu serviciile franceze confirma. Voi anunta in zilele urmatoare masurile pe care intentionam sa le luam", a declarat presedintele Frantei.

Macron se va intalni, vineri, cu cancelarul german Angela Merkel, iar in zilele de 24 si 25 mai, ar urma sa efectueze o vizita in Rusia, unde va participa la Forumul economic de la Sankt-Petersburg.

Londra "este recunoscatoare pentru solidaritatea franceza", asa cum precizeaza un diplomat britanic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.