Coreea de Nord a apreciat, sambata, ca presedintele american Donald Trump este un "distrugator" care a "cersit razboiul nuclear" in timpul turneului sau din Asia, informeaza CNN.

"Vizita lui in regiunea noastra este o incercare de a descuraja Republica Democratica Coreeana in privinta programului defensiv nuclear", a anuntat Ministerul de Externe nord-coreean intr-o declaratie transmisa agentiei de stat, KCNA.

Oficialii nord-coreeni, care spun ca au urmarit vizita lui Trump, au afirmat ca acesta a facut o calatorie pentru a "instiga in vederea intaririi monopolului american in industria apararii".

"In timpul vizitei sale, Trump si-a aratat adevarata fata de distrugator al pacii si al stabilitatii in lume si a cersit un razboi nuclear in Peninsula coreeana",
se arata in declaratia citata.

Vineri, presedintele american Donald Trump a denuntat ”fantasmele” ”dictatorului” de la Phenian si a apreciat ca Asia nu poate sa fie luata ostatica de regimul nord-coreean, scrie News.ro.

In primele trei etape ale turneului sau asiatic - Japonia, Coreea de Sud si China - presedintele american a insistat asupra necesitatii ca toate ”tarile responsabile” sa accentueze presiunile asupra Phenianului, pentru ca acesta sa-si abandoneze programul nuclear.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.