Politicienii ar trebui sa reduca volumul dezbaterilor dintre ei si sa renunte la insultele reciproce, a declarat vineri Papa Francisc, adaugand ca liderii politici trebuie sa fie deschisi dialogului cu cei pe care ii percep drept inamici, relateaza Agerpres care citeaza Reuters.

''Insultarea a devenit normala. Trebuie sa reducem un pic volumul, sa vorbim mai putin si sa ascultam mai mult'', a spus Papa intr-un discurs de 45 de minute in fata studentilor de la Universitatea din Roma.

Papa Francisc, fiu al unor imigranti italieni din Argentina, a lansat un avertisment cu privire la miscarile anti-imigratie si a cerut ca nou-venitii sa fie tratati ca 'frati si surori'.

''In ziare vedem cum oamenii se insulta reciproc, cum o persoana spune cutare lucru despre o alta. Dar intr-o societate unde standardele politicii au cazut atat de mult — ma refer la societatea mondiala — pierdem sentimentul construirii societatii, al coexistentei sociale, iar aceasta este construita pe dialog''
, a accentuat suveranul pontif.

Criticile Papei nu au vizat o tara anume. Viata politica din Italia este insa caracterizata deseori de atacuri verbale violente, iar dezbaterile din campania pentru alegerile prezidentiale din SUA de anul trecut au fost marcate de insulte intre republicanul Donald Trump si democrata Hillary Clinton.

In timpul unei dezbateri desfasurate in septembrie, Trump a numit-o pe Hillary Clinton 'escroaca', iar aceasta l-a acuzat ca a adoptat 'un comportament rasist'.

''Migratiile nu sunt un pericol. Ele constituie o provocare pentru crestere'', a spus Papa Francisc, adaugand ca este important ca imigrantii sa fie integrati in tarile gazda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.